Metallurgiai és Öntészeti Intézet
|
Magyar
|
Az intézethez tartozó tanszékek
">
JÁRMŰIPARI ÖNTÉSZETI DUÁLIS WORKSHOP
Tanszék: | Dátum: 2015 | 06 | 10 | Írta: Budavári Imre

2015. május 28-án „Járműipari Öntészeti Duális Workshop” keretében látta vendégül a Műszaki Anyagtudományi Kar a továbbtanulási jelentkezési eljárásban anyagmérnök alapszakot megjelölő, és a duális képzés iránt érdeklődő diákokat, annak érdekében, hogy bővebb információt kaphassanak a szakmánkról, a duális képzőhelyekre történő jelentkezés menetéről. A megjelent diákokat a Műszaki Anyagtudományi Kar nevében Dr. Palotás Árpád Bence, a Kar dékánja köszöntötte, Dr. Gácsi Zoltán, a Miskolci Egyetem duális képzési felelőse a duális képzési forma fontosságát hangsúlyozta, Dr. Dúl Jenő, a Miskolci Egyetem és a Magyar Öntészeti Szövetség közös vállalatának (Foundry-Solid Kft.) ügyvezetője pedig az öntészeti szakmát népszerűsítette.

004

(Jobbról-balra) Dr. Palotás Árpád Bence, Dr. Varga László, Dr. Gácsi Zoltán és Dr. Dúl Jenő köszönti a Duális Workshop résztvevőit

A résztvevők előadások keretében ismerkedhettek meg a Kar képzési repertoárjával (Dr. Palotás Árpád Bence, dékán), szembesülhettek a duális képzés előnyeivel, valamint informálódhattak a vállalati jelentkezés és a duális képzés tanulmányi időbeosztásának részleteivel kapcsolatban (Dr. Mende Tamás, beiskolázási referens, Miskolci Egyetem), valamint tájékozódhattak az öntészeti szakmáról, technológiákról, a duális képzésben résztvevő partnervállalatokról (Dr. Varga László, intézetigazgató, Öntészeti Intézet). A prezentációkat követően Öntészeti Laborbemutatók (szimuláció, homokvizsgálat, mikroszkópia), valamint a „Ma öntvénye, a holnap műtárgya” című tárlatot tekinthették meg a vendégek. A program utolsó részében a potenciálisan leendő diákok tetszőlegesen választott plaketteket felhasználva készíthettek homokformákat, majd önthették le alumínium emléktárgyat készítve saját maguknak.

A rendezvényről további képek itt érhetők el.

JÁRMŰIPARI ÖNTÉSZETI DUÁLIS WORKSHOP
Miskolci Egyetem
Mûszaki Anyagtudományi Kar
Metallurgiai és Öntészeti Intézet
3515 Miskolc-Egyetemváros - B/1 III. emelet - Metallurgiai és Öntészeti Intézet, Miskolci Egyetem | Tel.: 46/565-122
E-mail: metont@uni-miskolc.hu
2021 © Metallurgiai és Öntészeti Intézet - Műszaki Anyagtudományi Kar - Miskolci Egyetem - Minden jog fenntartva, beleértve az itt megtalálható anyagok bármilyen típusú utóközlését.