Metallurgiai és Öntészeti Intézet
|
Magyar
|
Az intézethez tartozó tanszékek
">
Megújult az Öntészeti Tanszék
Tanszék: | Dátum: 2014 | 09 | 07 | Írta: Harangi Zoltán
P1080718

Dr. Fegyverneki György, Prof. Dr. Dúl Jenő a megújult Öntészeti Tanszék előtt

Duális járműipari öntészeti szakirányos anyagmérnök képzés  kialakítása, Győrben Könnyűfémöntészeti Kihelyezett Nemak Tanszék  létrehozása, az országosan egyedül a Miskolci Egyetemen működő  öntészeti felsőoktatás megújítása, a személyi és tárgyi feltételeinek  finanszírozása a Nemak Győr Alumíniumöntöde Kft. támogatásával.
Erről szól – többek között – az együttműködési megállapodás, amelyet  az intézmény, illetve a társaság és vezetői 2014. szeptember 5-én, a  2014-15. tanév megnyitó ünnepsége előtt írtak alá a Miskolci Egyetemen.

A Nemak Győr Kft. hazánk egyik legnagyobb értékteremtő öntészeti  vállalkozása, melynek a járműipari öntvénygyártás területén a szakmai  képzésben és a kutatás-fejlesztésben a Miskolci Egyetem az egyik  legfontosabb partnere. Az Egyetem és a 20 éve alapított társaság a  létrehozása óta aktív és kiemelt szakmai kapcsolatban állnak egymással.

A felsőoktatás finanszírozási és beiskolázási nehézségei tükrében  felértékelődik az a támogatás, amelyet a Nemak Győr Kft. biztosít a  Miskolci Egyetem részére.

Az együttműködésben foglaltak szerint 2014. szeptember 1-től az 50 éve  alapított Öntészeti Tanszéket a Műszaki Anyagtudományi Kar Járműipari  Öntészeti Intézeti Tanszék néven működteti tovább, melynek feladata a  duális jellegű járműipari öntészeti szakirányos anyagmérnök képzés  kialakítása és az öntészeti szakmai ismeretek oktatásának megújítása.

Mende-Tokar Monika (PhD hallgató), David Toth (NEMAK, igazgató) a frissen megalakult Járműipari Öntészeti Intézeti Tanszék előtt

Mende-Tokar Monika (ME-MAK,PhD hallgató, középen), David Toth (ügyvezető igazgató,NEMAK, jobb szélen) a frissen megalakult Járműipari Öntészeti Intézeti Tanszék előtt

2015-ben Miskolcon önálló kari Öntészeti Intézetet, valamint Győrben  Könnyűfémöntészeti Kihelyezett Nemak Tanszéket hoznak létre, mely  szakmai gyakorlati oktatási tevékenységet végez a duális járműipari  öntészeti szakirányos képzés keretében.

Az együttműködés keretein belül a Nemak Győr Kft. vezetése vállalja,  hogy adománnyal és a Kerpely Antal alapítványon keresztül kiemelten  támogatja a Miskolci Egyetem öntészeti felsőoktatását és a Műszaki  Anyagtudományi Kar beiskolázási tevékenységét.

 

További információkat, sajtóanyagokat itt tekinthetnek meg az érdeklődök.

Megújult az Öntészeti Tanszék
Miskolci Egyetem
Mûszaki Anyagtudományi Kar
Metallurgiai és Öntészeti Intézet
3515 Miskolc-Egyetemváros - B/1 III. emelet - Metallurgiai és Öntészeti Intézet, Miskolci Egyetem | Tel.: 46/565-122
E-mail: metont@uni-miskolc.hu
2021 © Metallurgiai és Öntészeti Intézet - Műszaki Anyagtudományi Kar - Miskolci Egyetem - Minden jog fenntartva, beleértve az itt megtalálható anyagok bármilyen típusú utóközlését.